FriBID forum

FriBID är ett fritt program för e-legitimation med BankID.

You are not logged in.

#1 2010-07-22 14:58:34

JOPS
Member
Registered: 2010-07-22

Hämta ut e-legitimation

Vill först tacka för det jobb ni lägger ner på detta projekt som i mitt tycke verkligen gör nytta för många!

Undrar om intentionen finns att lägga till funktionalitet för att hämta ut e-legitimation på fil med FriBID och i så fall hur stor chansen är att det hinner bli klart innan nästa års deklaration?

Jag donerade just via Paypal men vill även tipsa om att kanske lägga till en Flattr-knapp för donationer på sidan, ett alternativ som de flesta verkar tycka är smidigare.

Offline

#2 2010-07-22 18:25:43

samuellb
Administratör
Registered: 2010-02-15
Website

Re: Hämta ut e-legitimation

Det är planerat, men det har visat sig vara ett ganska stort jobb plus att det är lite krångligt att testa i och med att man bara kan hämta tre legitimationer per år. Fast jag tror inte att det ska bli något problem att hinna innan nästa års deklaration, förutsatt att det inte sker några förändringar i BankID-protokollet.

Tack för tipset om Flattr! Jag lägger till en knapp senare ikväll/imorgon (och skriver in ditt namn i donationslistan, har bara inte haft tid...).

Offline

#3 2010-09-21 01:33:59

hno
Member
Registered: 2010-07-30

Re: Hämta ut e-legitimation

Arbeter pågår, och beräknas vara klart inom överskådlig tid.

Offline

#4 2010-09-21 19:54:50

magicus
Member
Registered: 2010-08-10

Re: Hämta ut e-legitimation

Är det någon som jobbar på det här med att hämta ut nya legitimationer som skulle vara behjälpa av lite loggar från en uthämtning? Jag har Skandiabanken och har möjlighet att hämta ut fler legitimationer (har förstått att det finns en begränsning; det är dock inget som Skandiabanken upplyser om -- antingen tillämpar de ingen begränsning eller så är de bara dåliga på information).

Jag skulle kunna tänka mig att hämta ut en ny legitimation och logga med wireshark eller något firefox-http-trafik-loggnings-verktyg. Givet att jag begriper nog av trafiken för att kunna censurera ut privata och känsliga delar, så skulle jag kunna skicka sådana loggar till intresserade parter.

Frågan är då: vad behöver loggas? Är det bara http-trafik mellan browser och banken? Eller är det även Javascript-anrop in till pluginen? Något mer?

Offline

#5 2010-09-21 21:03:33

samuellb
Administratör
Registered: 2010-02-15
Website

Re: Hämta ut e-legitimation

Vi har lite loggar men bara från en hämtning med Swedbank och några lokala "test", så det skulle nog inte skada med en logg från Skandiabanken. Här finns vårt arbete hittills:
http://wiki.fribid.se/sidor/Regutil
http://mejlamej.nu/fribid/regutil.c

Allt skickas via https (SSL) så du behöver antingen ha en proxy mellan webbläsaren och banken, eller en extension till t.ex. Firefox. Se denna sida på wikin:
http://wiki.fribid.se/sidor/Hjälpmedel

Offline

Board footer

Powered by FluxBB